Tardor amb energia i bons aliments

Arriba la tardor, i les plantes, els animals, i fins i tot nosaltres mateixos comencem una petit letargia a causa dels dies més freds i a una menor llum solar. Tot això afecta el nostre organisme ocasionant-nos més son i cansament

A més, la tardor és un temps caracteritzat pel canvi en els hàbits i els ritmes. En definitiva, és habitual que a la tardor, de forma temporal i com gran part de la població, ens sentim més mancats d’energia.

Adonem-nos però que la tardor és també una de les millors estacions de l’any en l’aspecte gastronòmic. De fet, si aprofitem el variat menjar de temporada que ens ofereix la tardor, podrem recuperar l’energia perduda i preparar-nos per fer front als possibles refredats.

Comença el temps de les castanyes, els moniatos, les carbasses, els bolets o els cítrics, com indica aquest divertit article d’El Comidista amb moltes idees i receptes per assaborir els molts i variats regals que ens fa la natura en aquesta època.

Aquesta tardor, per tant, mengem aliments de temporada com les verdures, riques en vitamines, que faciliten la nostra digestió, netegen el nostre organisme i a més ens aporten minerals i fibra.

Assaborim també les fruites de temporada, altes en vitamines i amb grans efectes de prevenció en el nostre organisme com les taronges, la magrana, el codony i el raïm.

Que aprofiti i a gaudir del que queda de tardor!

Deixa un comentari