Què és el Massatge Californià i el Massatge Esalen ®?

El Massatge Californià i el Massatge Esalen ® són el resultat del millor de diferents tècniques, com ara hamacats harmònics , lomi-lomi, teixit profund (Deep Tissue), on moviments llargs i envolvents, tocs ferms i segurs, rotacions i estiraments produeixen una alliberació de tensions musculars i emocionals.

Treballant amb mans, punta de dits, avantbraços i colzes, fan del Massatge Californià i del Massatge Esalen ®, una experiència a través del cos, els sentits i les emocions. Donant com a resultat un treball hol.lístic i profund.

D’igual importància, és l’actitut del terapeuta que està basada en els preceptes de la Gestalt, un aquí i ara de presència, responsabilitat i escolta, on la persona en tot moment se sent cuidada i respectada.

Orígens

El Massatge Californià, neix a Esalen, Big sur, California, a la dècada dels 60.

Esalen es un institut de tall humanista on es van desenvolupar moltes de les teràpies complementaries actuals degut a la diversitat d’afluència de filòsofs, psicòlegs, artistes i pensadors religiosos de l’època. Es i va estar una fusió de les filosofies orientals i occidentals, una visió a la educació de la persona des del cos, els sentits i les emocions a través de tallers vivencials i didàctics.

D’entre diferents corrents, com ara la Terapia Gestalt, també s’hi va desenvolupar el Massatge Californià, doncs persones interessades en el coneixement del cos, van anar ajuntant experiències i coneixements per crear el que anomenem ara massatge californià Esalen. És per aquesta mirada fusional que és una massatge amb continua evolució.

A qui va indicat?

Des d’un punt de vista pràctic, a qui vulgui fer –se un regal, vulgui cuidar-se, rebre un massatge des d’una mirada respectuosa i conscient.

En el pla corporal, a totes aquelles persones que sentin molèsties purament físiques com ara puguin ser cervicals, lumbàlgies, fascitis, ciàtiques, etc…

En el pla psíquic, a tots aquells qui aneu estressats, us costa dormir, teniu dificultats a l’hora de desconnectar, vulgueu el vostre moment sagrat, un espai per ser vosaltres el centre, un espai buit de sorolls.

En el mapa emocional, als qui estigueu passant per moments nerviosos, de vulnerabilitat, us sentiu alterats…

Als que vulgueu començar un procés de consciencia tant a nivell corporal com emocional.

Beneficis

– Millora en dolors crònics i/o puntuals.
– Alleujament d’espasmes musculars.
– Distensió muscular.
– Revitalització física.
– Millora de la circulació.
– Consciència corporal.
– Amplitud del cos.
– Un son més profund, relaxat i seguit.
– Alliberació de tensions i bloquejos.
– Desconnexió del món.
– Estimulació dels sentits.
– Millora de l’estat d’ànim.

El Massatge Californià i el Massatge Esalen ® a través dels cinc ritmes

El Massatge Californià, d’entrada he de dir que és molt més que un massatge, és un ball entre terapeuta i client. Un ball centrat en cinc ritmes (els de Gabrielle Roth), cinc energies: La fluides (és l’energia femenina,receptiva, les corbes, allò envoltant) , :” L’Sttacato” (és l’energia masculina, la direcció, la definició), El caos (el descontrol, el deixar-se portar, el deixar anar allò que ja no ens serveix), El líric (allò més efímer, allò lleuger, el buit que arriba després de deixar anar ) i La quietud (el silenci, la presencia, la calma i meditació).

Des d’aquests cinc ritmes, la respiració i mitjançant la tècnica del Massatge Californià, treballo amb moviments llargs i arropadors, amb moviments directius i intencionats, amb moviments que propicien el descontrol i el deixar anar, moviments integradors i espais de quietud i silenci. utilitzant el palmell de les mans i sovint els avantbraços, punta de dits, canto de mans, anant a buscar la profunditat del muscle, on està la tensió de la persona. Treballo amb rotacions de les articulacions, per alliberar tensions i per donar amplitud de moviment a zones que estan més encarcarades, amb hamacats per deixar anar aquells patrons musculars rígids, i també treballo amb estiraments i torsions per flexibilitzar el cos i la ment.

Amb totes aquestes seqüències i eines de les que disposo, el massatge acaba sent una experiència agradable, relaxant i una presa de consciència corporal. Al marge del descrit anteriorment, el massatge és reparador a tots el nivells, tant física, com mental i espiritualment. Hi ha una regulació organísmica que es dona durant i sobre tot després del massatge.